Geldrop, 16 december 2020

Update Corona maatregelen – Lockdown;
Vanwege de aangescherpte maatregelen vanuit het RIVM en de minister president gaan we bij Jeugdhulp Xtra nog meer afspraken laten plaatsvinden via beeldbellen.
Uiteraard blijven er uitzonderingen mogelijk, maar alleen als dit echt niet anders kan. Mocht u voor een afspraak op ons kantoor uitgenodigd worden, in Geldrop, Helden of in Weert dan hebben we aangepaste afspraken:

Er wordt geen standaard gebruik meer gemaakt van onze wachtruimte, deze is er in principe alleen voor nieuwe cliënten en noodsituaties. Het gebruik hiervan geeft helaas teveel besmettingsgevaar. De nieuwe afspraken zijn als volgt:
- Nieuwe cliënten die een fysiek intakegesprek hebben mogen WEL op kantoor binnen en in de wachtruimte plaatsnemen. De intakers zorgen dat jullie op tijd opgevangen worden.
- Zodra u een contactpersoon heeft toegewezen gekregen ontvangt u daarvan het mobiele nummer. Heeft u dan een afspraak op kantoor, graag een app op dat nummer vanuit uw parkeerplek, auto of ergens dichtbij ons pand om te laten weten dat u er bent.
DAAR WACHT U TOTDAT ER EEN APP TERUG KOMT DAT U / JULLIE NAAR BINNEN MOGEN!! U wordt dan direct door de betrokken collega opgevangen en meegenomen.

Uiteraard gelden verder alle ons en u inmiddels bekende afspraken; mondkapjes op bij beweging (beschikbaar in onze panden voor u ), handen wassen/ontsmetten bij binnenkomst, plexiglas staat en hangt in de panden.
We wensen jullie mooie en vooral gezonde feestdagen!
Met vriendelijke groet,
Het team van Jeugdhulp Xtra

Geldrop, 11 november 2020

Update corona maatregelen:
Zoals u weet zijn de coronamaatregelen vanuit het RIVM laatst weer aangescherpt. Wat betekent dit voor onze organisatie?
Voor nu verandert er in principe niet zoveel voor onze werkwijze.
Wij blijven, in overleg met u, goed afstemmen welke manier van contact het best passend is. Dit kan een fysieke afspraak zijn, maar ook een afspraak behulp van alternatieve communicatiemiddelen zoals beeldbellen via Zoom, Teams, Facetime, skype of bellen.
Op het moment dat er voor een fysieke afspraak wordt gekozen zullen we alert zijn op de geldende richtlijnen. Dit houdt o.a. in dat beide partijen klachtenvrij zijn en dat we u verzoeken niet eerder dan op het afgesproken tijdstip op kantoor te komen, zodat de wachtkamers niet vol lopen. Verder houden we 1,5 meter afstand, worden er geen handen geschud en we ontsmetten onze handen. Bij verplaatsingen binnen het gebouw vragen we u om een mondkapje te dragen. Deze zijn op kantoor beschikbaar. Eenmaal in de gespreksruimte kunnen de mondkapjes af, aangezien deze zijn ingericht met plexiglas schermen.
Op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat wij gezond blijven en dat corona zo min mogelijk kans krijgt zich te verspreiden.
Met vriendelijke groet,
Het team van Jeugdhulp Xtra

Geldrop, 20 juli 2020

Sponsor van Het BeterBoek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voorde kinderafdeling en dagbehandeling in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop. Een ziekenhuisopname of dagbehandeling is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

Geldrop, 1 juni 2020

Na een aanmelding ontvangen jullie van ons een ontvangstbevestiging en sturen wij een verzoek met de vraag om extra aanvullende informatie om het dossier compleet te kunnen maken. Alvorens wij over kunnen gaan tot het maken van een afspraak voor de intake, is het noodzakelijk dat we alle gegevens compleet hebben. Als we jullie gegevens retour hebben gehad, wordt er zo spoedig mogelijk, en uiterlijk na 3 tot 4 weken contact met jullie opgenomen om een afspraak in te plannen voor de intake.

Geldrop, 1 juli 2020

Vanaf 1 mei zijn wij gecontracteerd in Noord-Limburg en vanaf 1 juli zijn wij gecontracteerd in Midden-Limburg oost en west.

Elk mens is uniek, elke oplossing dus ook.