Vacature gezinsbehandelaar (24-36 uur per week)

Wij zijn Jeugdhulp Xtra
Wij geloven dat elk mens uniek is, en elke oplossing dus ook. Daarom kijken wij verder dan alleen het kind met de hulpvraag en zetten we de omgeving van het kind in om de hulpvraag op te lossen.

Jeugdhulp Xtra zet zich in om kinderen met gedragsproblemen, leerproblemen of ontwikkelingsproblemen en hun omgeving te helpen. Dit doen we vanuit de visie dat de kracht van gezinnen ontzettend groot is en kan bijdragen aan de oplossing en begrip van het probleem. Daarom is onze aanpak altijd systemisch, integraal en leveren we maatwerk. We werken niet met wachtlijsten, komen zo nodig op locatie en zijn bereid die ene Xtra stap te zetten.


Werken bij Jeugdhulp Xtra is uitdagend, maar ook ontzettend leuk; geen één dag is hetzelfde! Bovendien zijn we een klein bedrijf dat zich graag wendbaar en responsief opstelt om mee te kunnen bewegen in de hectiek van het huidige jeugdhulp landschap.

Ben jij een ervaren gezinsbehandelaar?
Wij zijn op zoek naar een ervaren gezinsbehandelaar (24-36 uur per week) die enthousiast wordt van de systemische aanpak waar wij zo in geloven en graag bij onze vestiging in Geldrop of Weert (of een combinatie) wil komen werken. Als gezinsbehandelaar ben je de rode draad van een traject bij Jeugdhulp Xtra. Je bent contactpersoon van een gezin en blijft vanaf het begin tot het einde betrokken bij het traject.

Je past goed bij ons team als je graag blijft leren en in ontwikkeling blijft. Ook past het bij ons als je open-minded, creatief en ondernemend bent en een informele werksfeer kunt waarderen. We stellen ons transparant en ondersteunend naar elkaar op en gaan op een verantwoordelijke en positieve manier met elkaar om.

We zijn specifiek op zoek naar iemand met ervaring in een soortgelijke functie, een SKJ registratie heeft en een afgeronde opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, psychologie, (ortho)pedagogiek en/of geestelijk gezondheidskunde.

Bij ons ben je van betekenis
- Je hebt ruime ervaring heeft met gezinsbehandeling en/of –begeleiding;
- Je hebt ruime ervaring heeft met het bieden van opvoedondersteuning, het geven van psycho-educatie, het uitvoeren van (gezins)observaties, het organiseren van netwerkbijeenkomsten, het motiveren van mensen om tot verandering te (durven) komen;
- Je gelooft dat iedere hulpvraag vanuit een relationele context bekeken moet worden;
- Je zoekt een uitdagende werkplek, waar geen dag dezelfde is, waar aanpassingen van processen regelmatig gedaan worden om mee te kunnen bewegen in de hectiek van het huidige jeugdhulp landschap;
- Je zoekt een werkplek waar aandacht is voor ieders persoonlijke verhaal, waar iedereen zich welkom mag voelen;
- Je bent in staat is om zelfstandig te werken, met vrijheid voor je agenda en verantwoordelijkheid voor je caseload en de dossiervoering.

Voor je inzet willen we je graag belonen
Van betekenis zijn voor een kind geeft natuurlijk ontzettend veel voldoening, maar dat is niet het enige waar we je mee willen belonen. Naast een passend salaris bieden je ook:
- Een reiskostenvergoeding;
- Een laptop en telefoon in bruikleen;
- Een werkomgeving die volop in beweging is en waar jouw ontwikkeling wordt aangemoedigd en ondersteund; iedere medewerker krijgt elk jaar een opleidingsbudget van 3% van het jaarsalaris.

Mocht je geïnteresseerd zijn om op termijn opgeleid te worden in de functie van Relationele Gezinstherapeut (RGT), dan is dat zeker ook bespreekbaar.

Klinkt goed, toch?
Als je na het lezen van deze vacature helemaal enthousiast bent geworden dan komen we graag met je in contact. We ontvangen graag je CV en motivatiebrief op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als je meer informatie wilt over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Mirian van Beers, onze personeelsfunctionaris via 040-3031014 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We horen graag van je!