TEAM
Anita van den Broek
Anita van den BroekDirecteur, Systeemtherapeut
Anita werkt sinds 1997 in de Jeugdzorg en Jeugd-GGZ. Ze is de directeur van Jeugdhulp Xtra. Daarnaast is ze al jaren werkzaam als systeemtherapeut en (landelijk) supervisor en trainer RGT. Haar specialisme is communicatie, vooral als het ingewikkeld wordt en het de (gezins)relaties in de weg staat. Anita is laagdrempelig en toegankelijk, stap rustig binnen!
Anne-Meta Hutten
Anne-Meta Hutten Facilitair Medewerker
Anne-Meta werkt sinds medio januari 2020 voor Jeugdhulp Xtra. Ze zorgt ervoor dat alles rondom de facilitaire zaken goed verloopt en biedt ook ondersteuning aan de coördinator personeelszaken.
Boudewijn Hermans
Boudewijn Hermans
Boudewijn is als telefonist werkzaam bij JeugdhulpXtra. De gehele week is hij het vaste eerste aanspreekpunt voor iedereen die belt. Door zijn natuurlijke manier van communiceren en jarenlange ervaring aan de telefoon weet hij de juiste toon aan te passen aan het gesprek en een passende oplossing te bieden of verdere actie te ondernemen. Naast de telefoon houdt Boudewijn zich bezig met verschillende andere administratieve taken.
Carola Messing
Carola MessingPsycholoog - Gezinsbehandelaar
Carola werkt als psycholoog NIP bij Jeugdhulp Xtra, is cognitief gedragstherapeut VGCt en geschoold in EMDR. Momenteel volgt ze de opleiding tot GZ-psycholoog. Ze houdt zich bezig met diagnostiek en behandeling.
Charlotte van Eekelen
Charlotte van EekelenSociaal psychiatrisch verpleegkundige - Gezinsbehandelaar
Charlotte is parttime als spv bij Jeugdhulpxtra. Charlotte werkt al vanaf 1997 als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de ggz- jeugdzorg. Ze heeft veel ervaring in het werken met kinderen en jongeren met gedragsproblematiek. Juist voor de kinderen en jongeren die moeite hebben met emoties uitten, weinig zelfvertrouwen hebben en moeite om hun grenzen aan te geven werkt Charlotte op een buitenlocatie. Tijdens een sessie maken we een wandeling in de natuur of zetten het paard in als reflectietiemiddel We gaan praktisch aan de slag. Charlotte heeft een eigen praktijk www.voorwaartscoaching.nl
Christiaan de Weerd
Christiaan de WeerdPlanner
Danielle van den Broek
Danielle van den BroekOrthopedagoog
Danielle is als afgestudeerd Kinder & Jeugdpsycholoog en is nu werkzaam bij Jeugdhulp Xtra als diagnosticus. Hiervoor heeft zij gewerkt als (neuro)psycholoog bij een centrum voor kinderen met Spraak&Taalproblemen. Danielle heeft jarenlange ervaring in het doen van diagnostische onderzoeken bij kinderen. Ze vindt dit ontzettend leuk om te doen en het werken met kinderen geeft haar veel energie en voldoening.
Els Vansweevelt
Els VansweeveltGezinsbehandelaar
.
Eveline Sikkes
Eveline SikkesAllround medewerker cliëntadministratie
.
Fer Senders
Fer SendersSpeltherapeut
Fer heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de orthopedagogiek en GGZ als behandelaar/therapeut. Als spel/kindertherapeut en als psychosociaal therapeut heeft Fer veel ervaring met uiteenlopende ontwikkelingsvragen en opvoedingsproblemen bij kinderen, en jeugdigen en ouders. Fer heeft sinds 1998 een eigen praktijk: www.fersenders.nl
Fleur ten Berge
Fleur ten BergeGezinsbehandelaar
Fleur is orthopedagoog bij Jeugdhulp Xtra. Fleur heeft oog voor het individu en zijn of haar kwaliteiten binnen het systeem. Vanuit een positieve, empathische en gelijkwaardige houding werkt ze samen met gezinnen en kinderen om hen de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Hierbij zet ze openheid en vertrouwen centraal. Tevens heeft ze ervaring op gebied van gespecialiseerde groepsbegeleiding en LVB problematiek.
Gerard Vissers
Gerard VissersRelationele Gezinstherapeut - Gezinsbehandelaar
Gerard is binnen Jeugdhulp Xtra werkzaam als gezinsbehandelaar en relationele gezinstherapeut.
Imke Dekkers
Imke DekkersStagiaire Sociale Studies
Imke is stagiaire bij Jeugdhulp Xtra, vanuit de opleiding Sociale Studies aan de Avans Hogeschool. Ze is iemand die sensitief, creatief en gedreven is. Door haar luisterend en empathisch vermogen weet ze de cliënt te bereiken. Imke vindt het belangrijk om de focus te leggen op de krachten en mogelijkheden van een gezin. De vraag die ze zichzelf stelt: wat heeft het kind, en de omgeving, nodig om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen?
Jeanny van den Berg
Jeanny van den BergDirecteur
Jilke Sengers
Jilke SengersOrthopedagoog - Gezinsbehandelaar
Jilke is werkzaam als gezinsbehandelaar voor Jeugdhulp Xtra. Hiervoor heeft zij gewerkt als rugzakbegeleider en orthopedagoog op een speciale basisschool in Eindhoven. Samen met de kinderen en hun ouders gaat zij op zoek naar werkbare oplossingen voor hun problemen. Jilke is positief ingesteld en kijkt vooral naar wat al goed gaat en wat nog beter kan.
Johan Engelen
Johan EngelenFacilitair Medewerker
Josien Tournier
Josien TournierOrthopedagoog-generalist - Regiebehandelaar EED
Josien is orthopedagoog-generalist bij jeugdhulp Xtra. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk. Josien heeft ervaring in het speciaal en het regulier basisonderwijs. Ze is gespecialiseerd in leerstoornissen. Josien is hoofdbehandelaar en inhoudelijk eindverantwoordelijke voor EED-trajecten.
Jules van Lieshout
Jules van LieshoutOrthopedagoog - Gezinsbehandelaar
Jules is orthopedagoog en werkzaam bij Jeugdhulp Xtra als gezinsbehandelaar en diagnosticus. Zijn expertise ligt op het gebied van zowel speciale leerbehoeften als beperkingen en handicaps. Tevens heeft hij ervaring als leraar basisonderwijs en pedagogisch professional. Met een positieve en rustige houding werkt Jules samen met gezinnen en hanteert daarbij graag een systemische aanpak.
Karin Waterschoot
Karin WaterschootSysteemtherapeut
Karin is na ruim 20 jaar ervaring in de GGZ werkzaam als systeemtherapeut voor Jeugdhulp Xtra. Ze onderzoekt samen met jullie hoe de communicatie verloopt, hoe de gedragspatronen eruit zien en hoe deze te beïnvloeden zijn. Karin is betrokken, geeft ruimte, inzicht en is soms ook confronterend. Karin heeft een eigen praktijk: www.systeemtherapiewaterschoot.nl
Katja de Beer
Katja de BeerNVRG Systeem Therapeutische Werker & Psychiatrische Verpleegkundige, BIG 49909894930
Haar werkzaamheden binnen JeugdhulpXtra bestaan uit gezinsbehandelingen. Katja heeft ruime ervaring in het werken met jongeren, adolescenten en ouders. Psychiatrische-, ontwikkelings- en emotionele problematiek. Het werken met gezinnen is voor Katja een grote passie, nieuwsgierig te zijn wat hun belangrijk vinden. Met het gezin op zoek te gaan naar hun krachten en mogelijkheden, daarnaast contact te maken met emoties, pijn en verlies en hoe gezinsleden hier verbinding mee kunnen maken.
Kees Wouters
Kees WoutersGezinsbehandelaar/PMT
Kiki Blankwaard
Kiki BlankwaardStagiaire
Kiki is stagiaire bij Jeugdhulp Xtra, vanuit de opleiding Sociale Studies aan de Fontys Hogeschool. Ze begint met veel enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging. Vooral de samenwerking met het hele gezin spreekt haar aan. Met haar kalme uitstraling hoopt ze een veilige sfeer te creëren.
Lenka Brood - van der Linden
Lenka Brood - van der LindenPsycholoog - Gezinsbehandelaar
Lenka is afgestudeerd als psycholoog. Ze heeft jarenlange ervaring opgedaan als thuisbegeleider bij m.n. gezinnen met kinderen met autisme of ADHD. Daarbij werkt zij oplossingsgericht en gaat daarbij uit van wat een cliënt en het systeem zelf al weet en kan. Daarnaast heeft ze werkervaring opgedaan als psycholoog, zowel wat betreft diagnostiek als begeleiding/behandeling. Nu werkt Lenka als gezinsbehandelaar bij JHX waarbij zij ook individuele therapieën geeft en diagnostisch onderzoek uitvoert.
Lillian Loots
Lillian LootsCoördinator
Lillian heeft 34 jaar ervaring in de jeugdhulp, jeugddetentie en speciaal onderwijs. Van hulpverlener tot locatie leider. Lillian zoekt naar oplossingen in complexe problematiek, door een duidelijke, eerlijke en respectvolle aanpak. Haar expertise is conflicthantering/mediation. Daarnaast is ze werkbegeleider voor haar collega’s. "Ieder mens is uniek". Maatwerk is dat unieke te zien, te horen en te verbinden.
Loes van der Staaij
Loes van der StaaijRelationele Gezinstherapeut - Gezinsbehandelaar
Loes is kind- en jeugdpsycholoog en is naast gezinsbehandelaar werkzaam als Relationele Gezinstherapeut. Ze is ervan overtuigd dat je problemen nooit alleen oplost, het centraal zetten van het hele gezin is voor Loes dan ook vanzelfsprekend. Daarbij gaat ze altijd uit van de krachten van mensen. Loes is ook diagnosticus.
Mandy Kocken
Mandy KockenHBO Maatschappelijk werker - Gezinsbehandelaar
Mandy is als HBO maatschappelijk werker afgestudeerd en is nu met veel plezier werkzaam als gezinsbehandelaar bij Jeugdhulp Xtra. Mandy is iemand die rustig, positief en creatief is. Zij vind het dan ook leuk om op een creatieve manier aan de slag te gaan met het gezin om op deze manier te kunnen helpen en/of ondersteunen en het hoogst haalbare te bereiken.
Marlies de Kort
Marlies de KortGezinsbehandelaar en Systeemtherapeut
Marloe van Grootel
Marloe van GrootelRelationele Gezinstherapeut - Gezinsbehandelaar
Marloe is werkzaam als Relationele Gezinstherapeut en gezinsbehandelaar bij Jeugdhulp Xtra. RGT is er voor gezinnen en richt zich op het positief beïnvloeden van onderlinge gezinsrelaties, waardoor het zelfoplossend vermogen wordt gestimuleerd. Voordat Marloe bij Jeugdhulp Xtra kwam werken heeft zij bij GGzE gewerkt en bij Herlaarhof.
Marthe Broekhuis
Marthe BroekhuisRelationele Gezinstherapeut - Gezinsbehandelaar
Marthe is Relationele Gezinstherapeut en gezinsbehandelaar binnen Jeugdhulp Xtra. Ze is Orthopedagoog van achtergrond en heeft ruime ervaring opgedaan in het werken met gezinnen. Marthe gelooft dat ieder gezinslid een rol en verantwoordelijkheid heeft in de interactie en het gedrag binnen het gezin. Dat gezinsleden elkaars positieve bedoelingen (weer) kunnen zien en weer vertrouwen krijgen in elkaar vindt Marthe belangrijk in haar werk.
Martine Hazelhoff
Martine HazelhoffOrthopedagoog-generalist - Regiebehandelaar
Martine werkt sinds 2007 in de Jeugdzorg en heeft zowel ambulant als residentieel veel ervaring opgedaan met ontwikkelingsproblemen. Martine houdt van een oplossingsgerichte en systemische aanpak. Zij is naast gezinsbehandelaar EMDR therapeut, diagnosticus en regiebehandelaar.
Miranda Knoops
Miranda KnoopsKlinisch psycholoog – regiebehandelaar
Miranda Knoops is als Klinisch Psycholoog Kind & Jeugd en psychotherapeut verbonden aan JeugdhulpXtra en heeft zich gespecialiseerd in meerdere psychotherapeutische stromingen: ze is supervisor cognitieve gedragstherapie, supervisor schematherapie, EMDR practitioner (K&J) en relatie- en gezinstherapeut. Ze heeft voorheen meer dan 15 jaar als diagnosticus en (regie)behandelaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt, met name in de forensische jeugdpsychiatrie.
 Mirian van Beers
Mirian van Beers Personeelsfunctionaris
Mirian werkt sinds medio oktober 2019 als personeelsfunctionaris. Ze draagt zorg voor alle werkzaamheden rondom in-, door- en uitstroom van het personeel van Jeugdhulp Xtra.
Monique van den Berkmortel
Monique van den BerkmortelAllround medewerker cliëntadministratie
Nova Kneppers
Nova KneppersOrthopedagoog - Gezinsbehandelaar
Nova is binnen Jeugdhulp Xtra werkzaam als orthopedagoog en gezinsbehandelaar. Haar werkzaamheden bestaan uit het afnemen van psychodiagnostisch onderzoek en het uitvoeren van individuele en systeemgerichte behandelingen. Nova heeft in het verleden als sociaal pedagogisch hulpverlener ervaring opgedaan in de gehandicaptenzorg. Nova vindt het belangrijk om samen de krachten van de jeugdige en zijn of haar systeem te ontdekken, deze in te zetten en te vergroten.
Odette de Theije
Odette de TheijeKinder- en jeugdpsychiater - Regiebehandelaar
Odette is als ervaren kinder- en jeugdpsychiater en regiebehandelaar verbonden aan Jeugdhulp Xtra. Haar werkzaamheden bestaan uit psychiatrische consultaties, onderzoeken en het vormgeven en praktisch uitvoeren van medicatietherapie en controles. Hierbij werkt zij samen met de verpleegkundig specialist GGZ.
Pepijn ter Haar
Pepijn ter HaarOrthopedagoog - Gezinsbehandelaar
Pepijn is binnen Jeugdhulp Xtra werkzaam als gezinsbehandelaar en diagnosticus. Hij heeft een brede interesse en affiniteit met verschillende problematieken. Bovenal staat hij achter de sterk systeemgerichte kijk van Jeugdhulp Xtra. Verder is Pepijn een positieve, vrolijke en vooral rustige jongen die samen met gezinnen optimistisch kijkt naar oplossingen.
Petra Piree
Petra PireeGZ psycholoog - Regiebehandelaar
Petra heeft ruime ervaring met jeugdigen met ontwikkelingsstoornissen op zowel diagnostisch vlak als in behandeltrajecten. Ze werkt oplossingsgericht en is creatief en out-of-the-box denkend en handelend. Daarnaast beschikt ze over een uitgebreide expertise op het gebied van leerstoornissen, neuropsychologie en (hoog)begaafdheid. Petra heeft tevens een eigen expertise centrum voor ‘gifted’ (hoogbegaafde) kinderen. Bignr. 69061284025
Pierre Bekkers
Pierre BekkersHoofd bedrijfsvoering
Raquel Martinez
Raquel MartinezAllround medewerker cliëntadministratie
Sietske van der Schans
Sietske van der SchansForensisch Orthopedagoog - Gezinsbehandelaar
Sietske is als forensisch orthopedagoog werkzaam bij Jeugdhulp Xtra. Naast gezinsbehandelaar is Sietske diagnosticus. Hiervoor heeft ze ervaring opgedaan in het begeleiden van gezinnen en jeugdigen met ernstige problematiek. Sietske is positief ingesteld, betrokken en gedreven. Ze bouwt een gelijkwaardige band op met het gezin om samen tot een passende oplossing te komen.
Sophie Meuwese
Sophie MeuweseDramatherapeut
Sophie is binnen Jeugdhulp Xtra werkzaam als dramatherapeut. Zij heeft veel affiniteit met het werken met kinderen en jongeren met uiteenlopende problematieken. Sophie is een creatieve, enthousiaste en betrokken dramatherapeut. Met haar gedreven en positieve instelling vindt zij het erg belangrijk om het kind in zijn/haar eigen kracht te laten geloven. Zij is ervan overtuigd dat ieder kind bijzonder is op zijn/haar eigen manier. Binnen de therapie creëert zij een veilige en vertrouwde omgeving om de behandeling te bevorderen. Sophie vindt het erg waardevol om deel uit te kunnen maken van het proces van het kind. Tevens vindt zij het een belangrijk gegeven om binnen de behandeling systeemgericht te werken
Waldine Sedoc
Waldine SedocMaatschappelijk werker - Gezinsbehandelaar
Willy van der Heijden
Willy van der HeijdenGezinsbehandelaar
Willy heeft ruim 30 jaar ervaring in de jeugdzorg en jeugd-GGZ en is zowel SKJ als BIG geregistreerd. Hij is werkzaam als gezinsbehandelaar binnen Jeugdhulp Xtra.

Raad van Commissarissen

Ben Dolmans
Ben DolmansRvC Lid
Vanaf februari 2021 ben ik commissaris geworden bij jullie mooie club. Mijn naam is Ben Dolmans en ik heb ruim 40 jaar gewerkt in de jeugdzorg. De laatste 20 jaar ben ik directeur geweest bij Via Jeugd (voorheen SJSJ) in Cadier en Keer. Ik was in deze periode verantwoordelijk voor het JJI Het Keerpunt en JZP Icarus, respectievelijk een Justitiële Jeugd Inrichting en een Jeugdzorgplus organisatie. Eind vorig jaar ben ik met pensioen gegaan en ik wil mijn ervaring en expertise graag inzetten voor organisaties die begaan zijn met hun cliënten. Deze "drive" ben ik tegen gekomen bij Jeugdhulp Xtra. Daarnaast ben ik voorzitter van een lokale progressieve partij in mijn gemeente en houd ik mij bezig met de ontwikkeling van een HBO opleiding die studenten opleidt tot herstelmiddelaar/mediator in het jeugdstrafrecht. Samen zullen we onze schouders eronder zetten om jullie organisatie verder te helpen.
Gérard Hermans
Gérard HermansRvC Voorzitter
Gérard is een zeer betrokken voorzitter van onze raad van commissarissen. Na zijn carrière als onderwijsdirecteur en voorzitter van de Permanente Commissie Leerlingenzorg Geldrop en omstreken zijn wij blij met zijn gepassioneerde bijdrage aan de opbouw van Jeugdhulp Xtra.
Jos van Nunen
Jos van NunenRvC Lid
Jos van Nunen, woonachtig in Waalre, is directeur bedrijfsvoering bij DOCK Welzijn en heeft daarnaast diverse toezichthoudende functies in zorg, onderwijs & cultuur. Kennisontwikkeling en hoe deze te effectueren in combinatie met de noodzakelijke hygiëne in de boardroom heeft zijn speciale aandacht. Met zijn bestuurservaring in welzijn en jeugdzorg en zijn toezichtservaring wil Jos graag bijdragen aan de ontwikkeling van Jeugdhulp Xtra. Waarom: omdat onze jeugd, onze toekomst beter verdient!
Pascale Bartels
Pascale BartelsRvC Lid
Sinds februari 2021 ben ik Commissaris bij JeugdhulpXtra omdat het welzijn van jongeren mij raakt; daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Naast jarenlange ervaring bij woningcorporaties en in de ouderenzorg, ben ik al bijna 15 jaar als bestuurslid betrokken bij Stichting Leergeld en het JeugdSportfonds in Tilburg, mijn woonplaats. Beide stichtingen ondersteunen jongeren om te kunnen deelnemen aan sport en schoolactiviteiten, ondanks eventuele financiële beperkingen thuis. In het dagelijks leven ben ik directeur van WoonincPlusVitalis, een samenwerkingsverband tussen corporaties en de ouderenzorg. Bij de kennismaking met JeugdhulpXtra zag ik een enorme bevlogenheid en de oprechte wil écht iets voor jongeren te betekenen. Dat maakte dat ik mij verbonden heb aan Jeugdhulpxtra.

Cliëntraad

Maaike Kieft
Maaike KieftLid Cliëntenraad
Ik ben Maaike, alleenstaande moeder van een zoon en een dochter. Voordat wij in contact kwamen met JHX, hadden we al verschillende hulpverleningstrajecten doorlopen. Mijn ervaringen met hulpverlening waren niet allemaal positief. Daarom weet ik dat duidelijkheid over de verwachtingen en in de communicatie heel belangrijk voor mij is. Bij JHX heerste veel openheid in de communicatie, er werd zorgvuldig gewerkt en goed gekeken naar de individuele behoeftes en kwaliteiten van de gezinsleden. Maar ook naar de onderlinge triggers, spanningen en samenwerking binnen het gezin. Dit resulteerde in een volledig traject, waarin wij zowel individueel als gezamenlijk groei ervaarden. Daarom wil ik graag vanuit mijn perspectief meedenken over hoe JHX de kwaliteit van de hulpverlening kan waarborgen. Bovendien is er bij mij een interesse ontstaan in de afwegingen die leiden tot de keuzes die binnen de hulpverlening gemaakt (moeten) worden.

Elk mens is uniek, elke oplossing dus ook.